Wat DEEL doet

Binnen verschillende Livinglabs door het hele land werken professionals, onderzoekers en gebruikers op een gelijkwaardige manier samen

aan onderzoeksprojecten op drie hoofdthema’s.

Tussen de Livinglabs en andere DEELpartners wordt informatie uitgewisseld en waar kan verwerkt tot oplossingen in de praktijk. Dit doen we onder andere door bij elkaar in de keuken te kijken, het organiseren van inspiratie- en co-creatiesessies, webinars en het meenemen van studenten in onze projecten.

Wat DEEL bindt

Onze unieke samenwerking biedt de kans om tot goed werkende oplossingen te komen én die te implementeren.

Met een sterk innovatieprogramma, een gezamenlijke infrastructuur als het gaat om Livinglabs en door gebruik te maken van shared resources kunnen we de handen ineenslaan om dat te bereiken.

Graag wisselen we uit over deze visie en aanpak.

Wat DEEL drijft

  • Er is een duidelijke behoefte aan andere woonvormen en ondersteuning voor (kwetsbare) mensen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen en zoveel mogelijk zelf te kunnen blijven doen.
  • Daarbij is het ingewikkeld om te investeren omdat er in de praktijk veel partijen en gebruikers in verschillende contexten betrokken zijn.
  • Bovendien is er nog onderzoek nodig naar welke voorzieningen en maatregelen nu écht bijdragen aan behoud van zelfstandigheid en of ze wel aansluiten op wat mensen fijn vinden en nodig hebben.
  • Verschillende partijen hebben goede (deel)-oplossingen maar die worden nog onvoldoende samengebracht waardoor er te weinig waardevolle uitwisseling is die kan leiden tot de ontwikkeling van gevalideerde producten en diensten die aansluiten op wat mensen in hun (woon)omgeving nodig hebben om langer zelfstandig te blijven wonen.