Gebruik van City Information Models en Urban Digital Twin t.b.v. inclusief ontwerpen.

Uitdagingen bij het begrijpen en gebruiken van City Information Models* (CIM) en Urban Digital Twin -een 3D virtueel schaalmodel van de stad- bij het ontwerpen van gemeenschappen waarin burgers actief participeren, lijken een belemmering te vormen voor brede acceptatie ervan. Recentelijk is het paper ‘A user-centred virtual city information model for inclusive community design: State-of-art’ gepubliceerd in ‘Cities’, van Peyman Najafi (onderzoeker binnen de Empathic Research Community), in samenwerking met Masi Mohammadi, Pieter Wesemael en Pascale Le Blanc.

Een ultramoderne virtuele CIM voor stakeholders zonder technische achtergrond

Het artikel gaat dieper in op een mogelijke oplossing, door een ultramoderne virtuele CIM te introduceren die stakeholders zonder technische achtergrond, kunnen gebruiken voor gemeenschapsontwerp en inclusieve besluitvorming. Het uiteindelijke doel is om de kloof in wetenschappelijke kennis te overbruggen en een gebruikersgerichte CIM te creëren als routekaart voor het inzetten van een inclusieve Urban Digital Twin.

Het Open Access artikel is hier te vinden: A user-centred virtual city information model for inclusive community design: State-of-art – ScienceDirect.

* Een City Information model verzamelt gegevens uit verschillende bronnen en gebruikt deze samen om een zeer interactief 3D-model van grootschalige stedelijke omgevingen te creëren.